BIOGRÁFIA

Malek Andrea ismert zenész dinasztia tagja, többszörös Emerton és Artisjus díjas színésznő-énekesnő.

Színes pályája kezdetén magyar és külföldi színpadokon játszhatta a nagy musical főszerepeket (Evita, Nyomorultak, Sakk, a Muzsika Hangja, Chicago, Elizabeth, Camelot, Jézus Krisztus Szupersztár, Macskák, Spamalot). Országos hírnévre a televízió Szomszédok c.sorozatában tett szert, és azóta is állandó szerepjője a zenés műsoroknak. A VOICE Magyarország hangja tehetségkutató versenyen, mint női mentor szerepel. Számos lemeze jelent meg pop, jazz, sanzon, és világzene jegyében. A színház mellett igazi otthon számára a koncertszínpad. Szívesen jár zenei vendégségbe: (Trio Midnight, Budapest Jazz Orchestra, Jazzrael, Lerch István Supergroup ). Az I Love a Piano és a Vadon NŐ című zenés önállóestjei CD-n is meghallgathatóak. Szenvedélyes versolvasó, gyerekműsorát, az Eszement MeseBand segítségével kortárs magyar költők műveiből állította össze.

Klasszikus képzettségének köszönhetően otthon van a zene különböző műfajaiban. Szimfónikus zenekarok élén énekel a bécsi Konzerthausban, a Musikverein patinás színpadán és Magyar Virtuózok Kamarazenekar szólistájaként a Mátyás templom szentélyében. Korunk talán legszebb és legnehezebb dalait szólaltatta meg Oláh Kálmán átiratában Legrand Songbook címmel, az Óbudai Danubia Zenekar közreműködésével.

Régi vágya teljesült, a sok külföldi zene után visszatérhet saját gyökereihez . A legújabb formáció, a Malek Andi Soulistic a mának szól. Magyar népdalokat dolgoz fel Jazz, Neo Soul, R&B stílusban, Jáger Bandi zongorista-zeneszerző egyedülálló megfogalmazásban. A szakmai megújulást új, közös dalok is biztosítják. Legyen szó frissen megírt gospelről karácsonyi koncerteken, latin-, jiddish-, vagy örökzöld magyar dalokról itthoni és külföldi fesztiválokon, a színpadról mindig ugyanaz az elgondolkodtató, táncolnivaló, értékes zene szól. Szemben a műanyaggal: a lélek zenéje.