Álom
Malek Andi and Soulistic

A Malek Andi Soulistic a neves énekesnő és Jáger Bandi zongorista-zeneszerző együttműködéséből jött létre 2016-ban.

A “Soulistic” név a lélek és a zene közötti szoros kapcsolatra utal. A formáció egy nagyon különleges projekt, amely a jazzt és az R&B stílust ötvözi.

Kilenc saját szerzemény hallható az albumom, Jáger Bandi zeneszerző és Malek Andrea szövegire. Két dalban Müller Péter Sziámi volt a szövegíró.

A lemez producere és hangszerelője Jáger Bandi.


Madárka/Birdie
Malek Andi Soulistic

11 „track” által visznek el minket a művészek egy mesés utazásra. Lüktetés szempontjából leginkább az R&B világába és a dél-amerikai tájak felé indulunk, a hangszeres szólók oldaláról viszont a hamisítatlan modern mainstream jazz területét járhatjuk be. Andrea által pedig a tradicionális népdal éneklés, a pop, musical „feeling” legszebb kilátásait élvezhetjük.


Jazzy Karácsony - Single
Malek Andi Soulistic

1. Csak Ő
2. Mostan kinyílt egy szép rózsavirág


Retúr
Malek Andrea Band

A Malek Andrea Band első stúdiólemeze kalandos körülmények között jött létre. Ugyanis én – Léna lányommal negyedik hónapban, aggódva, hogy később, nagy pocakkal már nem kapok elég levegőt az énekléshez – négy napra sűrítettem a felvételek javát. Később kiderült, hogy nem csak a vokálok javítgatásához maradt levegőm, de a nyolcadik hónapban magam fújtam fel a borítón látható lufikat, és zuhogó esőben cibáltam keresztül őket a városon, a fotózás helyszínére. Ennyit a modern dívák csillogó életéről.

A lemezen hallhatnak saját, vadonatúj szerzeményeket és nagy magyar szerzők dalait is. Mindhez van történetem, majd a koncerteken elmondom őket – már amelyik publikus. Nagyon élveztem az együttzenélést a Fool Moon-os srácokkal, Czutor Ignáccal, Lakatos Robiékkal és külön megtiszteltetés, hogy Dusán a kedvemért nőiesítette az Apám hitte szövegét. Szeretjük ezt a lemezt. Őszintén remélem, hogy Önök is így lesznek vele!

1. Retúr 2. A cél 3. Evanghelina 4. Késő már
5. Árva fiú 6 Whatever Lola Wants/Egy lépés/Tangó lemondó
7. Harci nő 8. Elmesélem… 9. Élek 10. Habanera
11. Nem tehetek róla 12. A villamos kettőt csöngetett
13. Apám hitte 14. Új dal 15. Szállok a dallal


Malek Andrea,
Walter Lochmann
I Love Piano

Az „ I Love a Piano” első közös munkánk Walterrel. A hat évvel ezelőtti bécsi bemutatót le kellett mondanunk, mert nem jött ki hang a torkomon… túl sok mindent volt, amit közölni akartam …

Aztán fél éves regenerálódás után valósággal kiszakadt belőlünk a koncert, és elindult a dolog szépen a maga útján, összeállt a magyar változat is.

Egy ideje küldetésemnek tartom, hogy a közönség számára – mint egy lelkes követ – új dalokat szállítsak. Megosztom a zsákmányolás örömét. Az I Love a Piano megjelent dupla CD formában, Zöldi Gergely barátom kiváló és pontos fordításai segítik a jobb megértést, de sok dal megtalálható eredetiben is. Tessék csak öszehasonlítani. A kísérő füzetkébe írt személyes megjegyzéseinkkel közelebb szerettük volna csalogatni Önöket magunkhoz…

1. What More do I Need? 02’25 2. I’m a Stranger Here Myself 02’56 3. Jemand wie du 04’30 4. People Magazine 03’27 5. Unusual Way 02’35 6. Der Abschiedsbrief 02’42

 


Malek ANdrea Band Koncert

A Malek Andrea Band koncertlemeze igazi csemege az igényes zene kedvelőinek. Stíluskavalkáddal állunk szemben, hiszen a pop, jazz és musical műfajok is képviseltetik magukat az Ausztriában élő hölgynek köszönhetően!

1. Let’s Raise the Roof 3’36 2. Nagy utazás 5’41 3. Pesti lány 4’57 4. Trust in Me 3’30 5. Tomorrow Today 6’26 6. A szív erősebb, mint az ész 3’58 7. Everything’s Alright 5’59 8 Sheldon Bloom / Újratöltve 4’02 .9. La Mancha lovagja 5’16 10. Játszani szép 3’40 11. Mit csinálsz? 3’00 12. Záróra után 4’53 13. Elfelejtett bosszanova 3’46

 


Malek Andrea Best of...

1. Olvass bennem
2. Ébredés (Sztracsatella)
3. Roxie (Chicago)
4. Nagy utazás (Sose halunk meg)
5. Sybill búcsúja (Dorian Gray)
6. Gyere, hangolj rám!
7. Miért kell, hogy sírj, Argentína?
8. Buenos Aires
9. Ich gehör nur mir
10. Sheldon Bloom
11.Pesti lány
12. Úgy élj, mint a szél (Whistle Down the Wind)
13. It Might As Well Be Spring
14. A nagy szerep
15. Chega de saudade
16. Azért vannak a jóbarátok
17. Gyermekjáték
Bónusz:
18. Rövid az élet – duett Toldy Máriával

 


Live Seasons
Jazz Meeting Point

Five Seasons Jazz, Malek Andrea, Hárs Viktor, Balázs Elemér, Tűzkő Csaba, Ifj. Szakcsi Lakatos Béla

1. How About You? 
2. My One And Only Love 
3. Me Deixa Em Paz 
4. Lush Life 
5. I’ve Got A World On A String 
6. Corcovado 
7. Route 66 
8. In A Sentimental Mood
9. But Not for Me 
10. Triste/Sad
11. Amor Em Paz/Love in Freedom 
12. One Note Samba 
13. Atrás Da Porta/Behind The Door 
14. Chovendo Na Roseira 
15. What’s New?
16. Chega De Saudade/No More Blues
17. Stardust
18. It Might As Well Be Spring